marți, 13 iulie 2010

Curcubeu Alb-Negru (IV)


...

-          Crezi că îmi poți da și mie un foc, necunoscuto? Chiar dacă aflase cum o cheamă de la una din prietenele ei.

-          Nu vreau să crezi că sunt antipatică. Eram doar într-o stare proastă. Poftim.

Văzând că merge de data asta, s-a așezat langă ea.  Punctul culminant al discuției lor a fost atunci când i-a sunat lui telefonul. Vă întrebați de ce? Poate că vă aștepați ca vreo replică ce te lasă fără cuvinte să o impresioneze, dar nu. Acel telefon a făcut-o. Sau mai exact soneria lui de apel: Maroon 5 – She will be loved. A rămas mască, când a auzit melodia ei preferată. Fluturași în stomac. Atunci i-a intrat în vene. Se întreba oare ce e în sufletul lui? Cum poate înțelege un băiat acele versuri, cum poate să își pună melodia ca sonerie de apel, când e vorba de o ea? Înseamnă că e diferit. Că înțelege o fată. Înseamnă că... el e.

În drum spre vilă, el a prins-o ușor de mână, ea l-a lăsat să-i cuprindă sufletul. Poate vi se pare banal faptul că s-a lăsat lăsat purată de val așa ușor. Dar dacă tu, ca fată, găsești un băiat care reușește fără să vrea să-ți atingă punctul slab, sau ca băiat, găsești o astfel de fată, crede-mă, ai proceda la fel. Când a venit momentul și-au luat la revedere, pentru scurt timp, căci vorbiseră cu toții să meargă în club.

Ea era în al nouălea cer.  Dorea să fie dură, dar nu reușea. După ce i-a lăsat pe băieți la parter, unde dormeau, a urcat scările plutind. Când a ajuns în camera nimeni nu a băgat-o în seamă. Unele își făceau manichiura, altele moțăiau. Dar în momentul în care s-a dus spre patul ei – plasat lângă fereastră –  i-a fost observată starea de euforie. În scurt timp s-au strâns în jurul ei, ca albinele în jurul unui crin, și le-a povestit tot. Ar fi dorit să facă planuri, dar au realizat că deja era târziu. Trebuiau să se pregătească pentru Discoteca Tineretului. Prin cameră se simțea miros de fixativ, cosmeticele zburau dintr-o parte în alta, aburul plăcilor de întins părul și a droturilor, transformau treptat încăperea într-o saună. În cele din urma – asta însemnând în jur de două ore – au coborât. Băieții, fără cuvinte. Oare mereu au fost așa? Ce fete au lângă ei...  Au plecat.

...

Photo ©Deviantart

Un comentariu:

Dacă există probabilitatea să ai chef de scris și comentat... Dă-i drumul :D